Задържаният мъж нападнал с нож полицай не е терорист

Задържаният мъж нападнал с нож полицай не е терорист
Източник: pixabay
A A+ A++ A

Мъжът, въоръжен с нож, който бе задържан в петък пред британския парламент в Лондон, е обвинен по няколко пункта, но не и за тероризъм, предаде "Франс прес", като се позова на британската полиция.

Ениола Мустафа Амину е обвинен в притежание на оръжие и в агресия срещу срещу полицай, изпълнявал задълженията си, допълва Скотланд ярд.  Нападателят, който е на 27 години, остава в предварителния арест. Той бе подложен на психиатрична експертиза. По-късно днес той ще се яви в лондонски съд, за да чуе официално обвиненията.

Заради мястото, обстоятелствата и неотдавнашните трагични събития, звеното за борба с тероризма на лондонската полиция разследваше този случай и се опитваше да установи дали мъжът е имал терористични подбуди, се казва в изявление на Скотланд ярд. Мерките за сигурност около британския парламент бяха засилени от 22 март, когато мъж прегази пешеходци на Уестминстърския мост, преди да убие с нож полицай на пост пред парламента. В това нападение бяха убити петима души, а нападателят бе ликвидиран.

На 3 юни трима мъже прегазиха с ван пешеходци на Лондонския мост и след това нападнаха с ножове минувачи в съседния квартал. Те бяха ликвидирани от полицията. В това нападение загинаха 8 души. Две седмици преди това, на 22 май в края на концерт на Ариана Гранде в Манчестър терорист се взриви и уби 22 души. Десетки бяха ранени.

За всички тези атаки отговорност пое "Ислямска държава".

Нов атентат бе извършен в нощта на неделя срещу понеделник. Мъж се вряза с микробус в мюсюлмани близо до джамия във Финсбъри парк в северен Лондон. Ранени бяха 11 души, а един човек се почувства зле след атаката и почина.

 

#въоръжен #мъж #полицай

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »