Ще издържат ли новоизградените канали на "Аспарухово"

Ще издържат ли новоизградените канали на "Аспарухово"
Източник: bTV
A A+ A++ A

Жителите на варненския кв. „Аспарухово” смятат, че новоизградените канали няма да помогнат при наводнение, пише bTV.

Вчера министърът на регионалното развитие Николай Нанков и представители на общината направиха оглед на охранителните канали, изградени на мястото на деретата-убийци. Въпреки това три години след трагичните наводнения, жителите на квартала не се чувстват защитени.

„Тези съоръжения са изключително тесни, това са излишно похарчени пари”, смята Албена Маринова, жител на квартала. По думите й водата да се отича в тези канали е като от туба да пълниш шишенце за парфюм. „Самите канали на места са вдигнати и се получава обратен наклон към къщите”, допълва още тя. По думите й изграждането на въпросните канали е нарушило и достъпа до квартала, тъй като по този начин са изчезнали много от паркоместата. „В момента всички коли паркират на улицата и ако трябва линейка или пожарна да стигнат до квартала… просто не знам”, каза Маринова.

Според друг жител на „Аспарухово” след ремонтите една улица е останала неасфалтирана, като при всеки дъжд там се получават кални локви и достъпът до къщите е недостъпен. „Пльоснаха парадно една детска площадка, издокараха входа на квартала около парка, тук – забравено”, ядосват се жители. Хората от квартала не са съгласни и със заключенията от експертизата, че природен феномен е причината за смъртоносното наводнение преди три години.

Зам.-кметът на града Христо Иванов определи тези твърдения като оставящи „неприятно усещане и насаждащи страх в живущите в квартала”. По думите му проектът за защита на квартала от повторно смъртоносно наводнение е изпълнен, а всички довършителни работи, като асфалтиране на улиците, тепърва предстоят.

#„Аспарухово” #защита #канал

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »