Валерия Велева: Протестите срещу личност не решават проблемите на обществото

Валерия Велева: Протестите срещу личност не решават проблемите на обществото
бТВ
A A+ A++ A

Протестите срещу личност не решават проблемите на обществото, коментира в студиото на „Тази сутрин” журналистката Валерия Велева.

„Защо водачите на протеста ги няма в парламента? Тези протести са група за натиск, не решават нищо… Защо Делян Пеевски е в парламента, а Радан Кънев не е? Да си зададем въпроса защо Пеевски може да събере хора, а Кънев не може да събере хора, които да гласуват с него”, призова тя.  

На вчерашния 14 юни се навършиха четири години от началото на големите протести, минали под мотото #ДАНС with me. Те избухнаха след избирането на депутата от ДПС Делян Пеевски за директор на ДАНС.  

 

 

Велева беше журналистката, която направи интервю с Делян Пеевски в кабинета му в ДАНС, малко след избора му. „В това интервю, ако го прочетете, ще видите че всички остри въпроси днес, тогава съм му ги задала”, заяви Велева.  

Протестът е срещу определен модел, възрази ѝ Даниел Смилов.

Протестите от 2013 г. имаха ефекти – вкл. и върху партийната система – появиха се нови реформаторски мнозинства. Реформаторите дойдоха, за да извършат определени промени. ДПС пък и досега е нежелан партньор, именно заради подкрепата си за Делян Пеевски, посочи той.

„Защо не са представени в парламента, е ясно – допуснаха грешка, разделиха се, затова сериозен брой избиратели останаха непредставени. Освен това ГЕРБ взеха „патриотичен завой”, същият патриотичен завой обяснява и как Румен Радев стана президент. Дневният ред просто беше сменен. Но аргументите за първия остават”, коментира Смилов.

„Да прехвърляме всичко на модела #Kой означава немощ - политическа немощ да не може да се справиш с един проблем”, смята Велева.

„Немощ или нежелание – това са две различни неща”, подчерта Смилов.

#Делян Пеевски #ДАНС #Радан Кънев #Валерия Велева

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »