Колкото по-високи токчета, толкова по-малко сметка плащаш

Колкото по-високи токчета, толкова по-малко сметка плащаш
pixabay.com
A A+ A++ A

Дамските токчета неизменно вълнуват обществото. Хората симпатизират на обувките на Мини Маус, негодуват срещу високите токчета за бебета и дори подписват петиции, целящи да забранят на компании да принуждават жените да ги носят на работа, предаде Дарик.

Поредната "обувна новост" идва от Япония – местен бар предлага отстъпки от цената на предлаганите ястия и напитки в зависимост от височината на дамските токчета, пише в. "Метро".

От 15 юни всеки четвъртък между 18 и 23:30 ч. посетителките на бар в хотел "Хилтън" в Осака ще могат да се възползват от офертата.

Намалението в цените започва при височина от 5 сантиметра на дамското токче.

При това положение дамите могат да се възползват от 10-процентно намаление. Отстъпката се покачва прогресивно с увеличаването на размера на токчетата.

Така посетителките на бара с 15-сантиметрови токчета ще могат да използват намаление от 30 процента.

За дамите с токчета над 15 сантиметра важи най-щедрото намаление –  40 процента.

Мнозина вероятно ще решат, че работата на бъдещия "официален измервач на дамски токчета" е леко перверзна и ще се запитат защо на японците са им притрябвали повече дами на високи ток в баровете.

Отговорът се крие в проучване отпреди няколко години, според което в предразполагаща към съблазън среда като тази в бара, мъжете са изключително привлечени от жени с високи токчета. В похотливите мъжки погледи дамите на висок ток изглеждат по-стройни, сексапилни и уверени.

Имайки предвид също миналогодишно проучване, според което повече жени отвсякога носят равни обувки, нищо чудно, че японските мъже са закопнели за дами на висок ток.

#бар #токчета #отстъпка #Япония

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Лайфстайл
Последно от Лайфстайл

Всички новини от Лайфстайл »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"