Брюксел стартира наказателни продецури срещу Унгария, Полша и Чехия

Брюксел стартира наказателни продецури срещу Унгария, Полша и Чехия
pixabay.com
A A+ A++ A

Европейската комисия взе решение да започне официална процедура срещу Унгария, Полша и Чехия заради отказа им да приемат мигранти по одобрените преди година и половина квоти на ЕС, предаде iNews.bg.

"ЕК взе решение да стартира процедура по миграцията срещу Унгария, Полша и Чехия", заяви европейски източник, цитиран от БГНЕС.

Официално това решение ще бъде обявени малко по-късно. През есента на 2015 г. страните от ЕС взеха решение за разпределението на своя територия на 160 000 мигранти, които по онова време се намираха в Гърция и Италия.

Квотите се разпределяха правопропорционално на населението на останалите страни от ЕС, а също така се вземаха под внимание и някои други фактори.

Полша се задължаваше тогава да приеме 7000 души, Чехия – 1600, Унгария – 1300. Днес срещу изпълнението на миграционните квоти се обявяват всички страни от Вишеградската група – Унгария, Чехия, Словакия и Полша.

Еврокомисията започна преговори с "предателите", надявайки се да разреши проблема по извънсъдебен път, но за момента не е постигнала никакъв резултат.

В същото време общият брой на мигрантите, потърсили нов живот в ЕС за периода 2015-2016 г., надхвърля 2,5 милиона души.

#Брюксел #мигранти #Унгария #Полша #Чехия #наказателни процедури

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"