Страничните ефекти след отслабване

Страничните ефекти след отслабване
Източник: pixabay
A A+ A++ A

Отслабвали ли сте в последните месеци? Чудесно. Сега се чувствате и изглеждате невероятно, но вероятно сте забелязали, че с падането на килограмите, настъпват и някои неочаквани промени, пише Profit.bg.

Кожата ви може да е по-провиснала, гърдите – по-малки. И дори да не обръщате особено внимание на всичко това, може би ви се иска да разберете повече за нещата, които настъпват в тялото ви.

Психолозите говорят за феномен, наречен "шок от загуба на тегло". Това означава, че ни трябва да време, за да свикнем да живеем в новите си тела.

Ето девет често срещани физически и психически промени, които можете да очаквате, когато отслабнете.

Студено ви е

Отказвате да свалите якето в киносалона, а стоенето под климатика в ресторанта е изтезание за вас. Мазнината е естествен изолатор, така че е нормално да станете по-чувствителни към промените в температурата, когато сваляте килограми.

Трябва да промените размера на пръстена ви

Следващият път, когато миете ръцете със сапун, може би ще забележите, че пръстите ви са станали по-тънки. Дори и загуба на 5 кг се отразява на размера на пръстена.

Желанието за сладко намалява

Може да звучи и като лъжа, но когато сваляте килограми, желанието да ядете сладко намалява и задоволявате глада си за нещо такова много по-лесно. Някои хора, загубили повече килограми казват, че ако преди не им е стигал и един шоколад, днес се задоволяват само с една ябълка.

Размерът на лицето също намалява

Освен че ще се наложи да купувате и по-малък размер дрехи, не се учудвайте и ако забележите промени в лицето – става по-изпито и слабо.

Трябват ви нови обувки

Когато отслабвате, губите мазнини от цялото си тяло. Това включва краката. Така че не се изненадвайте, когато петата ви започва да се изплъзва от любимите ви обувки. Добрата новина е, че с ботушите няма да имате този проблем, защото те се придържат на глезена, но ниските обувки може да се наложи да смените.

Хората може и да не забележат

Ако винаги сте носили широки дрехи, нищо чудно никой да не забележи колко сте свалили. Ако облечете панталон или блуза, която подчертава тялото ви, със сигурност ще получите много комплименти.

Не винаги ще искате комплименти

В началото може да ви е приятно да ви казват колко сте отслабнали и да ви доставя удоволствие да чувате комплименти, но в един момент това може да стане досадно и да се чувствате подтиснати от това „Колко беше дебел и колко си слаб сега…“.

Може да не ви познаят

Да, случва се. Ако загубата на килограми е голяма, има вероятност хора, с които сте комуникирали в продължение на години, да не ви познаят. Понякога се изменя цялостната визия на човек и той става като нова личност, едва ли не.

Хората започват да ви възприемат в нова светлина

Ако някои хора са ви пренебрегнали по време на дебелите ви дни, днес може да са по-приятелски настроени. Понякога чувството е странно и буди различни емоции в хората, но е факт, че се случва. 

#отслабване #резултати #последици

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Любопитно
Последно от Любопитно

Всички новини от Любопитно »