Митрополит Гавриил връчи грамота на премиера Бойко Борисов

Митрополит Гавриил връчи грамота  на премиера Бойко Борисов
Източник: pixabay
A A+ A++ A

500 хил лв. ни е дал Бойко Борисов като премиер и 600 хил. лв. от касата на ГЕРБ, за да построим катедралния храм в Ловеч. Това каза в началото на правителственото заседание Негово Високопреосвещенство Ловчанският митрополит Гавриил, предаде Агенция "Фокус". "Имам голямата чест да благодаря на г-н Бойко Борисов и на правителството за голямата помощ в Ловеч за построяването на новия катедрален храм, който по разгъната площ е на 2-ро място след храмът "Александър Невски", мисля че е и една от най-красивите църкви в България", обясни митрополит Гавриил. "Сърдечно благодарим на г-н Борисов за голямата му помощ, която ни оказа през годините.

500 хил. лв. ни е дал като министър-председател и 600 хил. лв. от касата на партия ГЕРБ", допълни той.
"Господ да ви дава здраве г-н министър-председател, да ви дава сили да може да извършите много полезни дела за България и България да ви помни. България има нужда в момента от един истински, честен, силен ръководител, защото в обстановката е сложна, проблемите пред България са трудни. Вярваме, че с Божията помощ ще взимате правилните решения", каза още митрополит Гавриил и допълни, че църквата винаги в своите молитви споменава власите и особено с усърдие се моли за тези, които обичат църквата.

"Пожелавам на цялото правителство Божието благословение да ви съпътства, Господ да ви дава мъдрост и разум да взимате най-правилни решения. Знаем го от опит - много пъти, когато човек не знае как да постъпи и се моли изведнъж му идва блестящо решение на проблема.

Ще ви прочета една скромна грамота, вие заслужавате много повече", заяви той.
Митрополит Гавриил връчи грамота от Ловченска света митрополия на премиера и му благодари за голямото дарителство, с помощта на което е построен новият катедрален храм "Св. св. Кирил и Методий" в град Ловеч.
Митрополит Гавриил подари 30 вестника и икони на светите братя Кирил и Методий на членовете на кабинета.

#грамота #Бойко Борисов #митрополит Гавриил

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »