Искат разширяване на зелената зона към още столични квартали

Искат разширяване на зелената зона към още столични квартали
Източник: iNews.bg
A A+ A++ A

Разширяването на зелената зона към столичните квартали Лозенец, Красно село и Оборище, са поискали районните кметове. Това съобщи кметът Йорданка Фандъкова, пише Profit.bg. И допълни, че инициативата е дошла от граждани.

„Затова нашето виждане е гражданите да показват къде има нужда, до колко има нужда, да се правят обсъждания от районните кметове и районните кметове правят предложения. Към момента такива предложения има от кмета на Лозенец, Красно село, има заявки и от кмета на Оборище. Може би вече има и други кметове, не мога да кажа, защото тези предложения се дават към Столичния общински съвет и към Центъра за градска мобилност“, обясни Фандъкова.

Тя посочи, че това са теми, които се обсъждат в Общинския съвет, съобщава БГНЕС.

„Видяхме, че най-големият проблем се появява на границата между зелена и свободна зона, защото, за да нямат ограничения в зоната, хората паркират пред къщите на онези, които живеят там. Това е неудобно“, коментира столичният кмет.

Според Йорданка Фандъкова се е показал и ефектът от зоните, като повече свободни места и по-малко автомобили. Където хората искат, въвеждаме зона, където не искат, не въвеждаме, подчерта тя и допълни, че няма намерения да се променя синята зона.

#красно село #Оборище

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"