Влажно и дъждовно ще е времето по празниците, прогнозира Георги Рачев

Влажно и дъждовно ще е времето по празниците, прогнозира Георги Рачев
Източник: YouTube
A A+ A++ A

Очаква ни влажно и дъждовно време за трите празнични дни. Това прогнозира климатологът Георги Рачев пред БНТНяколкото капки дъжд, обаче няма да попречат на традиционния парад за празника на Българска армия, пише Труд.

Дъждът идва бавно и постепенно. Още днес в следобедните часове в западаната половина на България ще има локални бури. В петък (5 май) дъждовете ще обхванат по-голямата част от България. Само Източна България ще остане без валежи в петък. За петък има възможност и за градушки. В четвъртък може да се каже по-типично в кои райони ще има градушки.

На Гергьовден ще вали, но сравнително по-малко. Парадът ще мине гладко по вода, след това ще се развие купесто-дъждовна облачност. От 5 до 10 май времето ще е дъждовно, влажно, но не студено време. По обед на 7 май ще е тихо и спокойно време. 

Топъл уикенд се очертава да има на 13-14 май. Типично майско време ще има след 24 май. Дамите абитуриентки да мислят за връхна дреха, посъветва Рачев. В дългосрочен план времето ще бъде динамично за втората половина на месец май, т.е. възможни са валежи.

Средните месечни температури за месеца ще бъдат 16-19 градуса.

#Георги Рачев #Дъждът #България #Българска армия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Времето
Последно от Времето

Всички новини от Времето »