В Китай борят крадците на тоалетна хартия със система за лицево разпознаване (ВИДЕО)

В Китай борят крадците на тоалетна хартия със система за лицево разпознаване (ВИДЕО)
Източник: News.bg
A A+ A++ A

В опит да се преборят с кражбата на тоалетна хартия от обществените тоалетни, властите в Пекин въведоха система за лицево разпознаване, ограничаваща количеството, което всеки посетител може да използва, съобщи АП. Този необичаен подход е още една стъпка напред в китайската "тоалетна революция" за подобряване на качеството на обществените санитарни съоръжения, предаде Дарик.
 
Управата на 600-годишния Храм на небето признава необходимостта от зареждане на обществените тоалетни с хартия - задължително условие за получаване на най-висок рейтинг от Националната туристическа служба. За да се попречи на посетителите да прекаляват с употребата й, е въведена нова технология, която отпуска само по един 60-сантиметров къс на всеки девет минути след сканиране на лицето.
 
Тоалетните на туристическите места, известни с примитивните си условия и ужасни миризми, са специален фокус на започналата преди две години "тоалетна революция". Целта й е да бъдат построени поне 34 000 нови обществени тоалетни в Пекин и да бъдат ремонтирани 23 000 до края на тази година. Досега затова са похарчени около 25 млрд. юана (3,6 млрд. долара) по данни на Националната туристическа служба.

#тоалетна хартия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Любопитно
Последно от Любопитно

Всички новини от Любопитно »