В Герман хванаха съден за убийство, укривал се близо 2 години

В Герман хванаха съден за убийство, укривал се близо 2 години
Източник: Движение
A A+ A++ A

Полицията задържа 36-годишния Живко Грозданов, осъден за умишлено убийство и укривал се в продължение на повече от година и половина. Той е арестуван вчера в село Герман, съобщиха от МВР, предаде Дарик.
 
Грозданов е в неизвестност от 16 август 2015 г, когато Върховният касационен съд потвърди 17-годишната му присъда. Той е бил обявен за общодържавно и международно издирване. Мъжът е осъден за убийството на баща си – бизнесмена Николай Грозданов. Двамата имали финансов спор. Бащата бе открит мъртъв с 18 прободни рани от нож в апартамента си в столичния квартал „Ботунец” през 2010 г.
 
В хода на разследването стана ясно, че синът е поръчал на охранителя си Кирил Низамов да убие баща му. Бодигардът причакал Грозданов в апартамента му и го умъртвил с 32-сантиметров нож. Низамов получи 18-годишна присъда като физически убиец, а синът Живко Грозданов бе осъден на 17 години за това, че е поръчал убийството.

От МВР съобщиха, че в периода между 2015 и 2017 г. у нас 821 осъдени са избягали след обявяването на присъдата им, като 350 от тях така и не са заловени.

#Ботунец #нож #апартамента

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"