Доживотен затвор за Ерджан Бюняминов, убил по брутален начин приятелката си

Доживотен затвор за Ерджан Бюняминов, убил по брутален начин приятелката си
Източник: SHMOKO.BG
A A+ A++ A

Опасният рецидивист Ерджан Б., който бе предаден на съд по обвинителен акт на Окръжната прокуратура в Шумен, бе осъден на доживотен затвор при специален режим от състав на Шуменския окръжен съд. Това съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение, пише Труд.

Престъплението, за което бе признат за виновен 34-годишният подсъдим, е убийство, извършено с особена жестокост и при условията на опасен рецидив. След последното излизане от затвора заживял на семейни начала с Гюлшен Х. в общинско жилище заедно с брата на пострадалата.

На 25 септември 2015 г. Ерджан позвънил на Гюлшен с предложение да отидат в игрална зала в Шумен. При влизане в залата крупието поискало личните им карти. Ерджан представил документа си за самоличност, а Гюлшен се върнала до колата, за да вземе своята и 45 лева. Жената се забавила доста време, което изнервило подсъдимия. Той излязъл да я търси и щом не я намерил, сигнализирал на спешния телефон за изчезването й.

Потеглил с колата си, за да продължи издирването на Гюлшен. По пътя спукал гума. Пристигнал в дома на Гюлшен и заедно с брат й излезли да я търсят отново в района на игралната зала. Колата на Ерджан се движела по джанта и хвърляла искри. Това било забелязано от полицейски служители, които спрели технически неизправната кола за проверка. Установено било, че Ерджан е неправоспособен шофьор. Полицейските служители поискали подсъдимият да бъде тестван с дрегер за алкохол, но той отказал. Съставили му няколко акта за административни нарушения и му издали талон за даване на кръвна проба.

Подсъдимият и братът на Гюлшен отново подновили издирването на жената, като тръгнали пеш към дома им. Пред входната врата на Ерджан видял съжителката си, която идвала от горния край на улицата. Пресрещнал я и започнал да я удря, съборил я на земята, влачил я за косата и я ритал безразборно по тялото. Повдигнал я и след това захвърлил тялото й върху пътната настилка по гръб, като продължил да й нанася удари, въпреки предупрежденията на брат й да спре.

Друг свидетел на случващото се на улицата съобщил за инцидента. Пристигнал полицейски екип, повикана била и линейка, която откарала пострадалата Гюлшен в болницата в тежко състояние. Жената починала, като причина за смъртта й съдебномедицинската експертиза посочила тежка гръдна травма. Съдебните лекари описали счупвания на ребрата и гръдната кост, разкъсване на плеври и множество други травматични увреждания вследствие на жестокия побой.

Признатият за виновен за убийството, извършено с особена жестокост, е осъждан девет пъти, включително и за престъпления против личността. Доживотната присъда на Шуменския окръжен съд, за каквато настояваше и прокуратурата, може да се обжалва пред Апелативния съд във Варна.

 

#дрегер #починала

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Правосъдие
Последно от Правосъдие

Всички новини от Правосъдие »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"