Фетел триумфира в дебютния старт на Формула 1

Фетел триумфира в дебютния старт на Формула 1
YouTube
A A+ A++ A

Себастиян Фетел с Ферари триумфира в дебютния старт на Формула 1 за сезона, който се проведе на писта "Албърт Парк". Втори остана баджанакът на наш Гришо - Люис Хамилтън, а място на стълбиката намери още неговият съотборник в Мерцедес - Валтери Ботас.

Любопитното е, че победата на Фетел е първа за Скудерията от 18 месеца насам. За последно германецът триумфира на 20 септември 2015 година в Гран при на Сингапур. Четвърти се класира финландецът Кими Райконен, а пети бе Макс Верстапен. Другият пилот на Ред Бул - Даниел Рикардо, за когото състезанието в Австралия бе пред родна публика, отпадна и не можа да зарадва родните си фенове. Фелипе Маса, който този сезон се завърна, за да помогне на Уилямс и да замести Ботас, финишира шести. Топ 10 затвориха Серхио Перес, Карлос Сайнц, Даниил Квят и Естебан Окон.

От полпозишън тръгна Хамилтън. От Ферари обаче направиха страхотна стратегия и спечелиха успеха. В 17-ата обиколка Хамилтън влезе в бокса, а през това време Фетел натрупа достатъчна преднина. Хамилтън се върна на пистата и бе забавен от Макс Верстапен. Фетел натрупа още повече аванс, влезе в бокса в 24-ата обиколка и след престоя отново се върна като лидер, пред Хамилтън.

До края на състезанието в щаба на Мерцедес се чудиха дали Хамилтън да пусне по-бързия Ботас на второ място, за да преследва Фетел, но това не се случи.

#Себастиян Фетел #Формула 1

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"