Касияс рекордьор по изиграни мачове в Европа

Касияс рекордьор по изиграни мачове в Европа
Източник: Клуб 'Z'
A A+ A++ A

Икер Касияс вече е Дядото на европейските турнири и „влезе в кожата“ на италианската легенда Паоло Малдини. При загубата на „Порто“ с 0:1 от „Ювентус“ (0:2 в първия мач) испанският вратар игра за №175 в Европа, пише Труд.

Основната част от двубоите на Касияс са с екипа на „Реал“, където изкара 16 сезона и спечели три трофея. Само в Шампионската лига стражът е пазил 164 пъти. По всичко личи, че броят мачове ще се увеличава. Касияс няма намерение да се разделя с „Порто“, който ще участва в евротурнирите и наесен.

Джанлуиджи Буфон, който отново не пусна гол във вратата на „Ювентус“, направи странно признание срещу кой да не играе на четвъртфиналите. „Не искам само „Лестър“ – отсече легендарният вратар. – Те са ентусиазирани и могат да ранят и най-добрите. Срещу тях можем да загубим всичко.“

Бразилският му съотборник Дани Алвеш имаше по-логично желание: „Не искам „Барса“. След толкова години там, ще ми е странно да играя срещу тях. Ако е писано, нека е на финал.“

Максимилиано Алегри, треньор на „Юве“, отрече възможността да поеме „Арсенал“ от лятото. Клубният шеф Бепе Марота добави, че вече се водят преговори за продължаване договора на наставника, който е на път отново да стане шампион на Италия. През 2015-а Алегри изведе „Юве“ и до финал в Шампионската лига, загубен с 1:3 от „Барса“ в Берлин.

#Икер Касияс #Паоло Малдини #Ювентус #Европа #Барса

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"