Треска за цветя преди 8-и март! Как да изберем най-подходящия букет

Треска за цветя преди 8-и март! Как да изберем най-подходящия букет
pixabay.com
A A+ A++ A

Треска за цветя преди 8-и март. В най-натоварения ден за цветарите - поскъпнаха ли цените и колко ще трябва да се бръкнат мъжете?

През годините цветето е станало задължителен елемент към празника на дамите. Само ден преди празника цветарите вече са готови за клиентите, а мъжете само трябва да заредят добре портфейлите с банкноти, пише Нова телевизия.

Цените са най-разнообразни - например зюмбюлите, едни от най-предпочитаните цветя в този сезон, са около 2-3 лева, а червената роза например ще струва на мъжа около 4-5 лева. 

Правила има и за букетите. За дамата на сърцето - червени рози. За колеги, съседни и познати - предимно единични цвета, но не и червено.

Над 80% от цветята у нас са внос. Рози от Еквадор и Кения, орхидеи от Тайван, или лалета от Холандия. А какво по-хубаво от това да подарите целия свят на една жена. Пък било то и символично с цветя.

Сезонните цветя са най-търсени от мъжете. И заради това, че са красиви, и заради аромата си.

Преди години България е била сред големите производители на карамфили, но днес такова производство почти няма. Ботаническата градина към БАН има над 2 000 вида растения, а най-ароматните са лесни за отглеждане и вкъщи.

Освен цветята, станали почти задължителни и превърнали се в златна мина за търговците, за празника силният пол прибягва и към по-интересни подаръци - бижута, козметика, шоколад и видно или пък романтична вечеря.

А сметките показват, че за женския празник мъжете ще се бръкнат до 100 лева, за сметка на усмивките на своите половинки.

#8 март #цветя

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »