Българската диаспора в Германия иска допълнителни секции за изборите на 26-ти

Българската диаспора в Германия иска допълнителни секции за изборите на 26-ти
Източник: BGKontakti
A A+ A++ A

От Временните обществени съвети на българите в чужбина очакват отговор от Министерството на външните работи за разкриване на допълнителни избирателни секции в 17 града в Германия за предсрочните парламентарни избори на 26 март, предаде БНР.

От българската диаспора призовават сънародниците ни, живеещи във Федералната република, да подават заявления за гласуване, за да бъде събран необходимият минимум от 60 заявления за разкриване на нови секции, ако германските власти дадат съгласие. В Германия, където действа разрешителен режим, автоматично ще бъдат отворени секции само в посолството в Берлин, в двете консулства в Мюнхен и Франкфурт и в почетните консулства в още 5 германски града.

Запитвания за допълнителни секции се отправят до германските власти два месеца преди изборния ден, като бъдат предоставени адресите на потенциалните места за гласуване, припомня Антоанета Тончева, доброволец от българската диаспора в Регенсбург:

Изпратихме една молба до господин Ради Найденов и до главния секретар в Министерство на външните работи с молба да се поиска разрешение за разкриване на секции от германските власти в общо около 20 германски града. Всъщност все още чакаме информация. Нямаме никаква обратна връзка до момента.

#Германия #избирателни секции #Ради Найденов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"