Варненец насече немец със секира заради жена му

Варненец насече немец със секира заради жена му
Източник: Бушкрафт
A A+ A++ A

Невярна съпруга е помогнала на българина Андрей да заколи мъжа й Волфхард Ешвайлер по време на почивката му на Златни пясъци през 2015 г., пише Труд.

До този извод са стигнали прокурори от немския град Аахен, които отправили молба за правна помощ към варненските си колеги, съобщиха от пресцентъра на Апелативната прокуратура. В окръжното обвинение предстои повторен разпит на свидетели и приобщаване на документи от различни институции, за да се докаже съучастието на Юлия Ешвайлер към кървавото престъпление. Рускинята с двойно гражданство била колежка с 42-годишния Андрей.

Двамата завъртели връзка и в началото на 2015 г. той дори се нанесъл в дома на немското семейство в Аахен като наемател. Така разбрал, че съперникът му Волфхард ще почива в хотел „Магнолия“ в края на лятото и замислил план да го ликвидира и да сложи ръка върху солидните му спестявания.

Взел си отпуска, върнал се във Варна и на 4 септември привечер почукал в хотелската стая на Волфхард с брадва в ръка. Щом едрия немец отворил, Андрей изненадващо го атакувал, като му нанесъл 52 удара. Обезобразеният труп на 49-годишния турист бил открит два дни по-късно.

Съвместното разследване на варненски и немски прокурори доказа вината на българина, който бе наказан от областния съд в Аахен с доживотен затвор. Случаят обаче не е приключен. На 9 февруари тази година по със заповед на съдия е била арестувана и вдовицата Юлия, след като прокуратурата събрала доказателства, че и тя има пръст в пъкления план и започнала разследване за убийство, извършено съвместно.

#Андрей #Юлия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »