Роми от Берковица джобиха старец край Вършец, отмъкнаха 40 лв. спестявания

Роми от Берковица джобиха старец край Вършец, отмъкнаха 40 лв. спестявания
Източник: Канал 3
A A+ A++ A

Банда апаши, тръгнали с "Мерцедес” из селата в Северозапада, излъгаха 94-годишен старец в село край Вършец и задигнаха последните му 40 лева. Обирджиите са заловени, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Монтана, пише Труд.

В понеделник привечер пенсионерът Любомир С. от село Стояново подал сигнал в полицията, че четирима непознати влезли в дома му и откраднали парите му. Пристигналите на място пазители на реда установили, че няколко часа по-рано пред дома на дядото спрял "Мерцедес” с трима мъже и жена в него.

Непознатите поискали от стареца да ползват тоалетната му и той повел двама към постройката в двора. През това време останалите мъж и жена се вмъкнали в къщата и задигнали пъхнатите под ваза от дядото 40 лева. Не след дълго криминалистите открили във Вършец автомобила „Мерцедес 200 Е” и задържали шофьора Юлиян С. /33/, Павлина Ю./33 г./, Дончо И./32 г./ и Даниел М./19 г./ и четиримата от ромския квартал в Берковица. Павлина Ю. направила пълни признания и върнала откраднатите пари. Материалите по случая са докладвани на прокуратурата в Берковица.

#Мерцедес #Вършец

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »