Обвиниха Никола Саркози за измами

Обвиниха Никола Саркози за измами
YouTube
A A+ A++ A

Бившият френски президент Никола Саркози ще се изправи пред съда във връзка с обвинения за неправомерно финансиране на своята предизборна кампания за президент през 2012 г., съобщиха съдебни източници, цитирани от БГНЕС.

Според прокуратурата бившият държавен глава е надвишил лимита си за предизборна кампания от 22,5 млн. евро, използвайки фалшиви сметки от фирмата за връзки с обществеността "Bygmalion", информира Нова телевизия.

Източникът посочва, че един от двамата съдии по делото – Серж Турнир, е решил делото да започне, след като правните опити на Саркози да го спре са се провалили през декември.

Според съда фирмата "Bygmalion" е написала сметките за услугите си на стойност 18,5 млн. евро на партията на Саркози, наречена по това време "Съюз на народното движение", вместо на кампанията на президента. Представители на фирмата са били наясно с измамния характер на действията и предстоящото дело срещу политика ще се съсредоточи върху това дали и той е бил наясно с извършваната измама, или дори е взел участие в нея.

#Никола Саркози

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"