Във Финландия готвят план за реакция при заплаха от „малките зелени човечета“

Във Финландия готвят план за реакция при заплаха от „малките зелени човечета“
Източник: Novini.bg
A A+ A++ A

Министърът на отбраната за Финландия Юси Нийнистьо е наредил да бъдат направени законодателни промени, за да се увеличат възможностите за реакция при заплаха на сигурността от страна на неидентифицирани военни части или така наречените „малки зелени човечета“ в случай на нарушаване на териториалната цялост на Финландия от чуждестранни сили, пише Труд.

„Има пропуски в настоящото законодателство, които са достатъчно големи за зелените човечета“, отбеляза министърът. „В момента също така няма достатъчна законова рамка, позволяваща да се отговори на заплахи от страна на национална държава, която не спазва принципите на международното право“, обясни Нийнистьо.

От Министерството на отбраната изтъкнаха, че много от скорошните локални и регионални политически кризи, които са включвали използването на военна сила, са се случили без предварително предупреждение и са ескалирали изключително бързо, пише вестник Helsinki Times, цитиран от „Фокус“.

„Освен това необозначени, но очевидно организирани военни части, са използвани във военни конфликти“, допълни министърът.

#Финландия #кризи

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"