КЗП: Най-много жалби се подават срещу мобилните оператори

КЗП: Най-много жалби се подават срещу мобилните оператори
Източник: PressTV
A A+ A++ A

През изминалата година сме забранили два пъти повече търговски нелоялни практики, свързани със заблуда на клиента при подаване на лъжлива информация или спестявана такава. Ангажирани сме по този въпрос и в онлайн търговията. Това каза председателят на Комисията за защита на потребителите Димитър Маргаритов, предаде БНТ.

Той открои, че най-често се получават жалби и сигнали за телекомуникационни услуги, като става дума както за качеството на самата услуга, така и в доста случаи за дефектни телекомуникационни устройства и отказ от търговците да извършат замяна или да върнат парите на потребителите.

След работата на КЗП с два от трите мобилни оператора вече има съдебни споразумение за намалена неустойката при прекратяване предсрочно договори, каза председателят на КЗП. Т.е. ще се заплащат вече такси до 3 месеца, а не както преди целия период, оставащ до изтичане на договора. Например имате договор за 3 години, а го прекратявате на първата, вместо 18, ще платите 3 такси, добави той.

След сигналите за телекомуникационните услуги се нареждат и тези за битовите електроуреди и аудиовизуалната техника. Около 20 % от жалбите срещу т.н монополисти - електроразпределителните дружества, топлофикациите и.т., открои Маргаритов. Малко са оплакванията в сферата на туризма, както и при небанковите финансови институции.

 

#КЗП #Димитър Маргаритов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"