Радев: Имаме добър синхрон с Йотова, ще работим ефективно

Радев: Имаме добър синхрон с Йотова, ще работим ефективно
Източник: BEPnews
A A+ A++ A
Няма място за обиди. Някои от депутатите, още в началото на моята реч, открито демонстрираха липса на уважение към българската държавност. Това заяви Румен Радев в интервю, дадено веднага след клетвата му за БНТ. Не случайно хората искат мажоритарни избори, за да видят личности в парламента, допълни той, пише 24 часа.
 
Ще разчитам на експерти. Служебното правителство няма задача да изработва политики, то просто трябва да управлява държавата до следващото правителство, заяви Радев. Имам хора, с които да се съветвам. Но е и плюс, че не съм обремемен от политиката, допълни той. Имаме добър синхрон с Йотова, тя е доказан политик, убеден съм, че ще работим ефективно, заедно за доброто на България, каза още новият президент. БСП по никакъв начин не влияе на моя избор, заяви категорично Радев. Но това не означавало, че нямало да вземе хора от червените редици. Важно е да запазя своята независимост, обективна оценка и свободата да вземам сам решения, допълни той.
 
Нямам намерение цял мандат да отговарям на неуместни въпроси, заяви той на въпрос за подозренията за промяна в евроатлантичестата ориентация. Нямам амбицията да се бъркам в работата на което и да е правителство. Но президентът има право да настоява политиката на правителството да върви в интерес на гражданите, коментира Радев. Нямам амбицията да изземвам функциите на премиер - служебен, бъдещ, допълни той. Като президент Радев със сигурност ще запази "Българската Коледа". Определи и като много добра инициатива на Плевнелиев президентската библиотека и обеща да я развива.
 
Ще променя и много неща най-вече в областите, където имам правомощия по конституция. Най-вече за въоръжените сили, където отливът трябва да бъде спрян, заяви Радев. Щял да настоява проектите за модернизиране на въоръжените сили да са полезни и за икономиката. Няма да изказвам съмнения и опасения, че България няма да се справи с председателството на ЕС. Напротив, ще положа всички сили и съм убеден, че ще се справим добре, каза той.

#Румен Радев #уважение #БСП #Йотова #ЕС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"