Най-малко осем полицаи загинаха при терористична атака в Египет

Най-малко осем полицаи загинаха при терористична атака в Египет
Източник: Lifebg.net
A A+ A++ A

Най-малко осем египетски полицаи бяха убити и трима - ранени, при нападение на ислямисти срещу контролно-пропускателен пункт в страната, предаде Ройтерс, цитирани от БТА.

Атаката била извършена снощи в в Западната пустиня, в провинция Нова долина, на повече от 600 километра югозападно от столицата Кайро. Най-малко двама от нападателите били убити. Египет става сцена на продължаващ повече от три години ислямистки бунт, след като армията свали от власт президента Мохамед Морси от движението "Мюсюлмански братя". Той обаче до голяма степен е ограничен до Синайския полуостров, който се намира далеч от мястото на атаката, пише 24 часа.

Западната пустиня, която граничи с изпадналата в хаос Либия, обаче също става от време на време арена на атаки. Представители на египетските сили за сигурност предупреждават, че ислямистите в съседната страна се опитват да установят връзки с тези в Синай, посочва Ройтерс. Агенцията отбелязва, че един такъв съюз би могъл да причини продължителна нестабилност в Египет и да прогони туристите и инвеститорите, които са необходими за възстановяване на изпадналата в криза икономика.


#ислямисти #атаката #бунт

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »