За първи път! Училища и детски градини вече получават оценки

За първи път! Училища и детски градини вече получават оценки
http://bnr.bg
A A+ A++ A

За първи път всички училища и детски градини ще получават оценки. Те ще бъдат поставяни след сериозни проверки, които започват още от новата година, информира Нова телевизия.

Грубото отношение в столична детска градина беше записано от родител преди месеци. Това доведе до уволнение на помощник-възпитател. 

С фрапиращ случай - отново с обиди, отново към дете и отново в детска градина, се случи преди седмици и във Варна. Завърши с отстраняване на  медицинската сестра.

За да останат прецедент такива случаи, Просветното министерство затяга контрола в градините. В училищата също ще се следи как си вършат работата педагозите.

В столичното 25-о училище засега сериозни проблеми не е имало. Затова и нямат нищо против на всеки пет години да бъдат гледани под лупа от инспекторите. Ако оценката на учебното заведение не е задоволителна, отново ще се прави проверка.

Ако подобрение няма и след втората проверка, ще се стига до по-строги мерки, като смяна на ръководството. За целта на проверките се създава изцяло ново звено - Национален инспекторат. 

#училища #детски #градини #оценки

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Образование
Последно от Образование

Всички новини от Образование »