Шофьор опита да подкупи полицай. Дават го на съд

Шофьор опита да подкупи полицай. Дават го на съд
Източник: Pixabay
A A+ A++ A

Затвор и солидна глоба може да отнесе шофьор от с. Доброплодно, опитал да пробута 41 лв. рушвет на полицай, за да се спаси от акт. 58-годишният Исуф престъпил закона на 27 септември, когато патрул спрял шофирания от него „Мерцедес“ в центъра на вълчидолското с. Калоян, предаде Труд.

При проверка на документите се оказало, че липсва документ за платена застраховка „Гражданска отговорност“. Исуф показал бележки за две вноски, последната от които била до средата на юли. Оправдал се, че третата квитанция не е у него, но след бърза справка се установило, че изобщо не я е платил. Затова полицаят започнал да му пише акт.

Решен да се спаси от глоба, Исуф предложил да даде пари за почерпка на униформения и двамата му колеги. Оставил на пода на патрулката няколко сгънати банкноти от общо 41 лв., но полицаят веднага заключил колата и подал сигнал за рушвета.

Така Исуф станал клиент на окръжната прокуратура във Варна, откъдето вече са внесли в съда обвинителния акт срещу него за предложения подкуп. Ако бъде признат за виновен, шофьорът може да получи до 10 г. лишаване от свобода и глоба до 15 000 лв., уточниха от пресцентъра на апелативната прокуратура.

#Калоян #Мерцедес

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »