Лукарски за "Файненшъл таймс": Полагаме много усилия за привличането на инвестиции и високи темпове на растеж

Лукарски за "Файненшъл таймс": Полагаме много усилия за привличането на инвестиции и високи темпове на растеж
Източник: Канал 3
A A+ A++ A

 

„България се стреми да постигне по-високи и устойчиви темпове на растеж чрез увеличаване на инвестициите“. Така авторитетното британско издание "Файненшъл таймс" цитира министъра на икономиката Божидар Лукарски в четири страници инвестиционен обзор за страната ни, публикуван в последния брой под рубриката "Да инвестираш в България“, съобщиха от Министерството на икономиката, предаде БГНЕС.

"Положихме много усилия да осигурим устойчива бизнес среда, да привлечем чуждестранни инвеститори и да намалим значително административната тежест", заявява министър Лукарски. Той посочва, че страната има амбициозна програма, с която цели да постигне икономически преход към иновативно производство. Министърът на икономиката отбелязва и засилващата се роля на България като технологичен хъб, чрез който може да задържи и върне в страната висококвалифицирани специалисти в областта на информационните технологии.

„Производството на автомобилни части се е превърнало в един от водещите двигатели за националната продукция на България“, казва министър Лукарски в статия, посветена на автоиндустрията. В нея се посочва, че близо 100 предприятия в сектора на автомобилното производство работят с над 33,000 души персонал, произвеждайки части за над 20 марки коли като Пежо, БМВ и Мерцедес. „Автомобилното производство е един от приоритетните високотехнологични сектори за привличане на чуждестранни инвестиции“, споделя министърът пред „Файненшъл Таймс“. 

#Божидар Лукарски #Файненшъл таймс #инвеститори

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"