Изпратихме големия Бисер Киров

Изпратихме големия Бисер Киров
Източник: България Днес
A A+ A++ A

Стотици присъстваха на поклонението на певеца Бисер Киров в сградата на Народния театър в столицата и събра на едно място музиканти, актьори, писатели и приятели на естрадната легенда. Киров ни напусна тази седмица на 74-годишна възраст след мозъчен инсулт, предаде Дарик.

"Първо, няма да го забравя. Бисер има много с какво да се помни и преди малко чух едно негово обръщение - да се обичаме. Това е най-важно и то ни липсва напоследък. Гигант, мъдрец! Бисер ще бъде много цитиран, не просто слушан. Много рано си отиде", заяви Йорданка Христова.

"В него имаше още много песен, много живот. На един от последните му концерти толкова много хора бяха дошли и всички много му се радваха. Той направи час и половина концерт. Никой не предполагаше, че му има нещо. Винаги съм си казвала, че като че ли сърцата на хората на изкуството спират много по-рано и не дават възможност на публиката да разбере това нещо. Неговите песни ще живеят и ние ще се радваме на неговото изкуство", каза Грета Ганчева.

Богдана Карадочева го определи като неин много близък приятел: "Много талантлив, много духовен... Бог да го прости!"

Съпругата на първия директор на „Златния Орфей" Дариана Генова сподели за него, че е бил два пъти носител на голяма награда в конкурса за изпълнители на "Златния Орфей" и веднъж в конкурс за песни. "Не спря да пише песни, не спря да създава. Поклон пред творчеството му и пред самия Бисер Киров", каза тя.

Композиторът Хайгашод Агасян, пък каза, че е имал щастието да бъде близък с Бисер Киров. "Особено незабравима е срещата ни в Москва преди няколко години в българския културен център и посолството. Аз с огромно уважение се обръщах към него с Бате Бисерко. Имал съм едно топло чувство, като към духовен брат. Много съм щастлив, че снощи видях един прекрасен филм за Бисер Киров. Поплакахме си. Нека душата му да е светла и да лети някъде с музиката си в тези небесни вселения. Дълбок поклон", каза Агасян.

 

#Бисер Киров #Народния театър #Йорданка Христова #Грета Ганчева #Богдана Карадочева #Хайгашод Агасян

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от In Memoriam
Последно от In Memoriam

Всички новини от In Memoriam »