Танева: ГЕРБ ще си понесе последствията за вота на доверие към правителството на изборите

Танева: ГЕРБ ще си понесе последствията за вота на доверие към правителството на изборите
Източник: AgroTV.bg
A A+ A++ A

ПП ГЕРБ по своя воля превърна избора на президент във вот на доверие към правителството и е готова да понесе последствията. Това заяви в Сливен министърът на земеделието и храните и областен координатор на ГЕРБ-Сливен Десислава Танева, предаде Фокус.

Според нея резултатите от първи тур са компилация от различни фактори - от фигурата на кандидата за президент до отношението на хората към местната власт. Министър Танева заяви, че на първи тур в Сливен от ЕРБ не само са затвърдили, но и са подобрили резултатите си в сравнение с тези на местните избори. ГЕРБ продължава да е първа политическа сила в областта, подчерта тя. 

Танева отхвърли обвиненията на политическите опоненти, че в Котел е бил използван държавен ресурс, за да се повлияе гласуването. "ГЕРБ запазва резултатите си от местните избори, а единствените гласове, които растат, са тези на БСП и патриотичните сили", заяви Танева. По нейни думи резултатите от изборите показват и все по-голямото значение на мажоритарния вот. 

"Този избор, който предлагаме и на балотажа - рационален и прагматичен, е много важен и за местната власт. За общината, за местната общност, е много важно това правителство да продължи да работи", заяви Танева. Тя призова гражданите да гласуват и на втори тур, като направят рационален избор. "Независимо от резултатите от балотажа, ГЕРБ ще остане първа политическа сила и при евентуални предсрочни избори", заяви тя.

#Десислава Танева #ГЕРБ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"