В Сърбия задържаха членове на престъпна групировка, планирали незаконни дейности в Черна гора

В Сърбия задържаха членове на престъпна групировка, планирали незаконни дейности в Черна гора
Източник: Obshtestvo.net
A A+ A++ A

Сръбският министър-председател Александър Вучич съобщи в понеделник, че сръбските власти са арестували няколко души, които са следели премиерът на Черна гора Мило Джуканович и са планирали незаконни действия в страна, предава Balkan Insight, цитирана от Фокус.

Вучич обаче подчерта, че задържаните нямат връзка със сръбската държава. По думите на премиера на Сърбия, арестуваните във връзка с предполагаем преврат в Черна гора нямат нищо общо с политици от която и да е от държавите Сърбия или Черна гора, а са имали връзки с трета страна.

„Ние иззехме униформи, пари (125 хил. евро) и други неща и информирахме Специализираната прокуратура в Черна гора за това, което знаем“, обясни Вучич по време на пресконференция в понеделник вечерта след среща на Бюрото за координация на работата на службите за сигурност. 

На 16 октомври, когато в Черна гора се провеждаха парламентарни избори, бившият командир на сръбската жандармерия Братислав Дикич беше арестуван и обвинен в подготвяне на преврат в страната, припомня изданието. 

#Александър Вучич #Мило Джуканович

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"