Ненчев: Имаме готовност да изпратим 2000 военни при евентуална бежанска вълна

Ненчев: Имаме готовност да изпратим 2000 военни при евентуална бежанска вълна
Източник: delnik.net
A A+ A++ A

Има готовност при евентуална бежанска вълна близо 2000 военни да бъдат пренасочени към границата. Това обяви министърът на отбраната Николай Ненчев по време на инспекция на граничния район до Малко Търново, предаде БНТ.

Само за месец и половина над триста мигранти са били върнати обратно през граничната бразда в Турция от армейските части, които са дислоцирани в района на Малко Търново. Над 120 кв. километра се охраняват заедно с гранична полиция.

"Подготвяме се за дългосрочна мисия тук. Информацията, с която разполагам не е оптимистична, всичко онова, което се случва в Афганистан, Сирия, Ирак, Иран, Либия не ми дава основание за особен оптимизъм, така че, подготвяме се за дългосрочна мисия. Ще направим всичко възможно, както и досега, да отговорим на всички предизвикателства, да гарантираме сигурността и спокойствието на българските граждани. Мисля, че проблемът с бежанците е проблем, който пряко застрашава националната сигурност на България и ще бъдем изключително сериозно отдадени на това", коментира още министърът на отбраната.

#Николай Ненчев #гранична полиция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"