Антарктически учени от Балканите се събират в Кърджали. Подписват сътрудничество

Антарктически учени от Балканите се събират в Кърджали. Подписват сътрудничество
Източник: news.bnt.bg
A A+ A++ A

 

В рамките на Дните на Кърджали на 1 и 2 октомври 2016 г. Българският антарктически институт (БАИ) организира първи Балкански семинар на Асоциацията на младите полярни изследователи (АПЕКС) на тема "Приносът на младите полярни изследователи от Югоизточна Европа за антарктическата наука", предаде БГНЕС.

Събитието ще събере за първи път млади антарктически учени от Турция, Румъния, Гърция, Сърбия, Македония и България за развитие на сътрудничеството на балканските антарктически изследователи, които ще обменят идеи и опит в областта на научните изследвания и образователните инициативи, свързани с Антарктида.

По време на официалното откриване на форума в Народно читалище „Обединение 1913“ ще бъде подписан Меморандум за сътрудничество между Българския антарктически институт и Полярния изследователски център към Истанбулския технически университет. Целта на меморандума е да се създаде рамка за сътрудничество между българските и турските антарктически програми в областта на изследванията на Ледения континент. Проф. Христо Пимпирев и д-р Бурджу Озсой ще се договорят за обмен на учени, научна информация и техническо оборудване за работа по съвместни проекти. 

#БАИ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"