Разбиха престъпна група от София за превеждане на мигранти през границата

Разбиха престъпна група от София за превеждане на мигранти през границата
Източник: news.bnt.bg
A A+ A++ A

 

Служители от Главна дирекция “Гранична полиция” задържаха организирана престъпна група за каналджийство. Към наказателна отговорност са привлечени 50-годишният В. М. с богато криминално досие, осъждан за кражби и две жени – Р. П./42 г./ и А. Т./20 г, всичките от София, съобщиха от Гранична полиция, предаде БГНЕС.

Гранични полицаи и следователи, под непосредственото ръководството на прокурор от Специализираната прокуратура, извършиха претърсвания и изземвания на три адреса в столицата, обитавани от задържаните. След проведени оперативни мероприятия и процесуално следствени действия по безспорен начин е установено, че от началото на януари 2015 г. до септември 2016 г., на територията на страната е функционирала организирана престъпна група, която е организирала незаконното превеждане на хора от турско-българската до българо-сръбската граница.

Тримата са осъществявали връзки с каналджии на съседни територии и са осигурявали настаняване и транспорт на незаконни мигранти. Те са наемали различни шофьори.

След задържане за срок от 72 часа, Специализиран наказателен съд определи постоянни мерки за неотклонение “Задържане под стража” на В. М. и Р. П. На А. Т. е определена мярка за неотклонение “Парична гаранция” в размер на 3000 лева. Провеждането на процесуално-следствени и оперативно-издирвателни мероприятия продължава. 

#гранична полиция #каналджии

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »