Транспортният министър в Белгия иска забрана на покемоните по летищата

Транспортният министър в Белгия иска забрана на покемоните по летищата
Нова телевизия
A A+ A++ A

 

 

“Pokemon go” влезе под кожата на милиони хора по целия свят и доведе до поредица от куриозни случки. Това предизвика Риана да призове феновете си да не играят играта по време на концертите ѝ, съобщава Нова телевизия.

Белгийският министър на транспорта Франсоа Белло взе същите мерки, но не се обърна към хората, а към компанията, разработила играта. Той изпрати официална молба с искане да бъде блокирана появата на покемони в работните зони на летищата в Брюксел, Антверпен, Лиеж, Остенде и Куртре. Причината е, че персоналът използва работното си време, за да лови анимирани животинчета. Това обаче може да доведе до пролуки в пропускателния режим.

“Служителите, намиращи се в работните зони, гонят покемони, вместо да се съсредоточават върху работата си”, отбелязва министърът. Той допълни, че товарчиците и служителите от охраната също играят “Pokemon go”, пише "24 часа".

Белло не забрави да отбележи, че след пускането на приложението се е увеличил броят на прониквания в служебни помещения на летището заради преследването на анимирани животинчета. Преди около месец пък французин проникна във военната база в Чиберон, за да хване покемон.

 
 

#блокирана #покемони #летищата #Брюксел #Антверпен #Лиеж

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"