Засилени мерки за сигурност заради играта с покемони в Тайланд

Засилени мерки за сигурност заради играта с покемони в Тайланд
A A+ A++ A

 

Полицията в Банкок е получила заповед да засили мерките за безопасност по пътищата и да арестува шофьори, които играят на популярната игра „Покемон гоу“ и зад волана, съобщава БГНЕС.

Това съобщиха днес от зAdul Narongsak.

"Такова поведение застрашава безопасността на другите участници в движението и е нарушение на закона", каза генерал Адул Наронгсак, заместник-началника на столичната полиция. Той не уточни какво ще се случи на арестуваните нарушители.

Според местното законодателство, наказанието за използване на телефон по време на шофиране в Тайланд е от 400 до 1000 бата (от 11.7 до 29.4 долара).

Играта „Покемон гоу“ е много популярен в Тайланд. Активно "ловят" покемони не само пешеходци, но и шофьори на автобуси, леки коли и мотористи.

Според съобщения в местните медии, това занимание вече е довело до няколко пътнотранспортни произшествия. Освен това някои използват популярната игра, за да привлекат нищо неподозиращи играчи в определени райони на Банкок и да ги ограбят. Покемони са забелязани дори в министерския съвет в столицата на Тайланд.

Pokémon Go е безплатна за игра за мобилни устройства, базирана на местоположението и разширена реалност, разработена от Nianti. Играта позволява на играчите да улавят, да водят битки и да тренират виртуални същества, наречен покемони, които се появяват на екрана на устройството, като че в реалния свят и са виртуално положени навсякъде в реални градове и населени места по света. Това се случва благодарение съвместни използване на GPS и камерата на мобилното устройство (телефон или таблет). 

#Банкок #Тайланд #покемони #безопасност

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"