Турски медии хвалят Борисов - обещал главите на всички Гюленисти

Турски медии хвалят Борисов - обещал главите на всички Гюленисти
A A+ A++ A

Турските медии отразиха интервюто на премиера Бойко Борисов от тази сутрин пред Нова телевизия и в заглавията си поставиха твърдата му дума, че „ако трябва, ще вземе главите на всички хора на Гюлен".

Този акцент е ползван предимно от проправителствените издания и телевизии. "Ще дадем главите на всички от ФЕТО" е заглавието във вестник "Сабах".

Под колажа със снимките на Борисов и главния враг на Турция Фетхуллах Гюлен е уточнено, че по повод вчерашното предаване на Абдуллах Бююк премиерът ни днес е обещал, че „ако се налага, ще предаде главите на всички членове на ФЕТО“, предава кореспондентът на БГНЕС от турската столица.

Борисов е цитиран да казва, че ние ще продължаваме да поддържаме много добри взаимоотношения с правителството и президента на Турция, както и че Бююк е само един от общо 25 000 души, върнати по този начин. Ако Турция пусне 500 000 бежанци, те ще изберат България като първата сигурна страна, искам да успокоя и правозащитниците, че в Турция няма смъртно наказание, казва Борисов според в. “Сабах“.

Вестник „Стар" пише: „Борисов: Главите на всички от ФЕТО ще бъдат дадени на Турция“. В текста, който е като под индиго от „Сабах“, се уточнява, че премиерът на България днес е отхвърлил медийните нападки и реакции по повод предаването на Абдуллах Бююк.

В „Йени шафак“ заглавието е почти същото: „Ще дадем главите на всички“, а в подзаглавието се уточнява, че заклинанието на българския премиер е заради страха от бежанската заплаха. От същия вестник научаваме, че "Протестна мрежа" днес започва митинги с искането за незабавна оставка на правителството, а поводът за тях е предаденият вчера на границата при Капитан Андреево – Капъ куле Абдуллах Бююк. /БГНЕС


#Бойко Борисов #Турция #Ердоган #медии

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »