Дънекова с положителен допинг тест

Дънекова с положителен допинг тест
Източник: narodensport.eu
A A+ A++ A

 

Българска лекоатлетка е дала положителна допинг проба, предаде БНР.

Лекоатлетката е дала положителна проба за допинг, но се чака отваряне на проба „Б”, която трябва да потвърди или да отхвърли обвинението срещу Силвия Дънекова, съобщи БГНЕС.

Според информациите българската рекордьорка на 3000 м. стипълчейз е била тествана за допинг след пристигането си в Рио де Жанейро и в момента се очаква потвърждение на резултата й от Б-пробата.

Според програмата на атлетическия турнир на Олимпийски игри сериите в коронната дисциплина на Дънекова е на 13 август. Тя пристигна в селото на спортистите в Рио с първата ни група олимпийци на 26 юли.

BGathletic.com научи, че стойностите на кръвния допинг, известен още в спорта като ЕПО, са били доста спорни и се е наложило А-пробата на Дънекова да бъде „въртяна” няколко пъти на свръхмодерните машини, осигурени за Олимпийските игри. Тези спорни елементи около пробата може би ще бъдат използвани в защитата на българката, за която това трябваше да бъде втора Олимпиада след участието й в Лондон 2012.

След обявяването на резултата след теста на Б-пробата, атлетката трябва да получи наказание или да бъде оправдана, ако той бъде отрицателен. Евентуалното наказание на българката, която никога не е давала положителен допинг тест до сега, може да бъде доста сурово. Според променените правила на Световната антидопингова агенция от 2015 г. първа положителна проба се наказва с 4 години лишаване от състезателни права, а не както беше преди това – 2 години. 

#Силвия Дънекова #допинг проба #Олимпийски игри #Рио де Жанейро

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"