Енергийното министерство с писмо до Русия за АЕЦ "Белене"

Енергийното министерство с писмо до Русия за АЕЦ "Белене"
Източник: mediapool.bg
A A+ A++ A

Поканата предвижда определяне на работна група, която ще реши какви действия ще се предприемат във връзка с решението на Международния арбитражен съд.

Министър Петкова изпрати писмо до генералния директор на Държавната корпорация за атомна енергия на Руската Федерация „Росатом“ г-н Сергей Кириенко. В документа се представя искане за определяне на състав на работната група, свързана с проекта „Белене“, обясниха от Министерството на енергетиката.

От българска страна в групата ще участват изпълнителните директори и експерти от „Български енергиен холдинг“ ЕАД и „Националната електрическа компания“ ЕАД. Министър Петкова отправи покана към руската страна да посети България в периода от 15-30 август тази година, за да продължат детайлни разговори по сътрудничеството ни в ядрения сектор.

Съвместната работна група ще разгледа възможните варианти по проекта „Белене“ след решението на международния арбитраж в Женева. Ще се обсъдят и в детайли взаимоизгодните и за двете страни опции по проекта и ще се предложи решение в най-кратки срокове, уточниха още от енергийното ведомство.

#Международния арбитражен съд #Петкова #„Росатом“ #„Белене“ #„Националната електрическа компания“

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Енергетика
Последно от Енергетика

Всички новини от Енергетика »