Слънчево с променлива облачност във вторник

Слънчево с променлива облачност във вторник
БГНЕС
A A+ A++ A

Слънчево време с променлива облачност ни очаква във вторник. Температурите обаче остават летни, а валежите - в процес на спиране.

Днес преди обяд ще преобладава слънчево време. В часовете след обяд ще има временни увеличения на облачността над западните и крайните югоизточни райони от страната.

В планинските райони, краткотрайно ще превали, има възможност да прегърми. Вятърът в източните райони ще е умерен, временно и силен от север-североизток, информират от НИМХ. Максималните температури ще са главно между 27 и 32 градуса, в крайните югозападни райони – с градус, два по-високи.

В сряда ще е предимно слънчево и почти тихо. Температурите ще се повишат и максималните ще са между 31 и 36 градуса, по Черноморието 28 - 31 градуса.

В 15 области от страната е обявен червен индекс за пожароопасност, става ясно от сайта на НИМХ. Областите, за които важи предупреждението са: Плевен, Велико Търново, Русе, Търговище, Разград, Силистра, Шумен, Добрич, Варна, Бургас, Сливен, Ямбол, Хасково, Кърджали и Стара Загора. При този индекс са възможни са бързо разпространяващи се много силни пожари с въвличане на дървесните корони.

От НИМХ уточняват, че пожарите са трудни за овладяване, а действията по погасяване се ограничени само по фланговете на пожара. Метеоролозите предупреждават, че са възможни само индиректни действия, насочени срещу предните фронтове на пожарите. В останалата част от страната важат оранжевият, жълтият и синият индекс за пожароопасност.

#време #вторник #сряда #червен код

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Времето
Последно от Времето

Всички новини от Времето »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"