Дарени са три нови монитора в "Майчин дом"

Дарени са три нови монитора в "Майчин дом"
A A+ A++ A

Близо 8000 лв. бяха събрани на благотворително бягане от инициативата "Дари времето си на 5kmrun", както и от родителите, участвали в "Голямото лятно бутане на детски колички с Академия за родители". На 11 юни тази година благотворителното бягане се проведе едновременно в четири града - София, Варна, Бургас и Пловдив с каузата "За по-малко риск - повече шанс".

С парите са закупени три монитора, които ще се ползват от интензивното отделение на най-голямата неонатологична клиника в страната, посочват от "Майчин дом".

Тези специални монитори се поставят на детските кувьози, за да подават точна информация за проследяване жизнено важните процеси в организма на бебетата. Без мониторите, наблюдението на недоносените е изключително трудно, несигурно и крие много опасности за грешки.

"В момента нашата клиника не разполага с нужния ни брой монитори, което ежедневно ни принуждава да ги местим от един кувьоз на друг", е заявила проф. Боряна Слънчева, началник на клиниката, цитирана в съобщението от болницата.

Връчването на дарението е насрочено за сряда - 12.00 ч. в Клиниката по неонатология "Майчин дом".

#монитори #Майчин дом #бебета

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"