Мерджанов, БСП: Българското правителство и външният министър да следят за спазването на човешките права в Турция

Мерджанов, БСП: Българското правителство и външният министър да следят за спазването на човешките права в Турция
Атанас Мерджанов / БГНЕС
A A+ A++ A

Българското правителство и министърът на външните работи трябва да следи за спазването на човешките права в Турция. Това каза народният представител от ПГ на БСП лява България Атанас Мерджанов във връзка с обявеното извънредно положение в Турция пред журналисти в парламента, предаде Фокус.

По думите му ще има много българи, които ще бъдат потърпевши от обявеното извънредно положение. „Българското правителство и министърът на външните работи трябва да е в усилен диалог и разговор с представители на турската държава и да следи за спазването на човешките права и всичко онова, което по някакъв начин ще накърни интересите на българските граждани било туристи, сънародници, бизнесмени и представители на дипломатически служби”, каза още Мерджанов.

Според него обявяването на извънредно положение, в която и да е държава е достатъчно притеснително, когато става въпрос за заседна държава, особено когато става дума за един от лидерите в икономическо отношение на Балканите. Той уточни, че всички това в Турция се случва на фона на миграционен поток, от който България ще бъде потърпевша. „България, както беше казано, трябва да се постави в ситуация да действително да бъде изразителна волята на ЕС към момента за всички изисквания към Турция”, коментира Мерджанов.

#Мерджанов #Турция #българи

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"