Увеличават се престъпленията, извършвани от деца

Увеличават се престъпленията, извършвани от деца
БГНЕС
A A+ A++ A

Увеличават се престъпленията, извършвани от деца в Пловдив, съобщиха днес от местната комисия за борба с противообшествените прояви на малолетни и непълнолетни, предаде БГНЕС.

Най-чести са кражбите, но не липсват и други текстове от Наказателния кодекс. Ако през миналата година регистрираните деца с подобни прояви в Пловдив са около 140, то само в първата половина на тази година те са съответно с 19 повече от същия период през 2015. 17 от непълнолетните престъпници са осъдени, двама от тях - с ефективна присъда.

Най-тежкото престъпление, извършено на всичко отгоре в жилище за деца без родители от семеен тип, е блудство. Пет момчета на възраст 13 години са се гаврили със своя връстничка пред погледите на две момиченца на 7 и 9 години. Инцидентът е станал през зимата, виновниците са наказани, спрямо тях се прилагат различни възпитателни мерки.

Конфликт между двама ученици на 15 и на 17 години пък довел до мозъчно сътресение на единия. За напрежението между тях знаели и съученици, и родители, и учители, но въпреки това никой не е могъл да попречи на разгорялата се искра в час по рисуване. Заради желанието на седмокласници да се сбогуват с училището чрез аутодафе на учебници пък се разрази пожар в жилищен район "Тракия" и засегна заведение за обществено хранене.

Двама 12-13 годишни пък с умисъл обрали свой съученик- направили го вратар на футболен отбор и докато мачът се играел, а той нямал замяна, му казали, че са забравили телефона на единия в дома му. Вратарят им дал ключа и така вкарал сериозен гол на родителите си, които установили липса на бижута за 700 лв.

Най- куриозното престъпление, извършено от деца, е дело на две ромчета, които опитали да откраднат кон с каруца, но не им се получило. Вместо това задигнали коза, която успели да продадат на Джумаята. Общинска охрана тутакси реагирала.

Засилва се и употребата на наркотици и връзката и с престъпността в тази възрастова група, казаха още експертите.

 

#престъпления #непълнолетни

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »