Олимпийският комитет на Русия: Нулева търпимост към допинга, но подкрепа за чистите спортисти

Олимпийският комитет на Русия: Нулева търпимост към допинга, но подкрепа за чистите спортисти
A A+ A++ A

Олимпийският комитет на Русия отговори на многобройните обвинения, отправени от ръководителя на независимата комисия на Световната антидопингова агенция Ричард Макларън. Въпреки всички обвинения, Макларън така и не направи препоръка за дисквалификация на олимпийския отбор на Русия.

"Обвиненията, фигуриращи в доклада на Макларън срещу руския спорт са толкова сериозни, че изискват пълноценно разследване с участието на всички въвлечени страни. Олимпийският комитет на Русия, който е привърженик на борбата с допинга от позицията на нулева търпимост, е готов да окаже пълно съдействие и да взаимодейства с всякакви международни организации. В същото време ние сме съгласни с мнението на Макларън, който счита, че възможното отстраняване на стотици чисти руски атлети от участие в Олимпийските игри ще бъде допустимо "неприятно последствие" от изложените в доклада на комисията обвинения.

Русия на държавно ниво се е борила и винаги ще се бори с допинга", се казва в декларацията на ОКР. В нея също се подчертава, че Комитетът на Русия напълно поддържа приемането на максимално тежки наказания за тези, които използват забранени вещества или склоняват към тяхната употреба, но в същото време ОКР винаги ще защитава правата на чистите от допинг спортисти. "Тези, които в продължение на цялата си кариера благодарение на упорити тренировки, талант и сила на волята се стремят да осъществят своята олимпийска мечта, не трябва да зависят от голословни, недоказани обвинения или престъпни действия на отделни лица", завършва декларацията на ОКР.

#допингов скандал #Русия #Олимпийски игри

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »