Борисов за Брекзит: След едно политическо пиянство махмурлукът е много по-тежък

Борисов за Брекзит: След едно политическо пиянство махмурлукът е много по-тежък
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Не мога да говоря от името на другите лидери, но е така, както предполагахме всички в България, че след едно политическо пиянство махмурлукът е много по-тежък. С тази метафора премиерът Бойко Борисов отговори в Брюксел на въпрос дали има развитие по Брекзит след заседанието на Европейския съвет, което приключва днес, съобщи правителственият пресцентър.

"Сега, когато британците всеки ден виждат какво се случва с борсите им, с парите им, с имотите им, как се местят структуроопределящи за тяхната икономика отрасли, мисля, че си дават сметка какво са направили. Чак сега почват да се интересуват в Гугъл за Европейския съюз", аргументира се Борисов.

Попитан за резултатите от заседанието на Европейския съвет, министър-председателят на България казва: "Ние за пореден път показахме, че сме изключително толерантни и към Дейвид, и към избора на Великобритания. Не е така лесно да се вземат крайни решения, когато става дума за петата икономика в света. Затова проявихме разбиране да изчакаме до септември, когато те ще имат избори, ще имат и нов премиер... тогава ще си оберат ягодите, аспержите, ще вземат необходимите мерки, защото изведнъж се озоваха в ситуация, в която не е само лошо да си в ЕС - има и хубави неща", а на смеещите се журналисти Борисов разясни, че всъщност цитира своя приятел Левон Хампарцумян - че "британците първо трябва да се научат да си берат ягодите сами".

 

#Бойко Борисов #Дейвид Камерън #Великобритания #ягоди #Левон Хампарцумян #Брекзит #ЕС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »