Футболният съюз призна ЦСКА на Ганчев и го пусна в Първа лига

Футболният съюз призна ЦСКА на Ганчев и го пусна в Първа лига
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

ЦСКА на Гриша Ганчев беше признат от Българския футболен съюз и получи лиценз за елита. От новия сезон отборът ще играе в новата Първа професионална лига.

"Правната комисия към БФС е категорична, че промените в наименованието и седалището на дружеството от "ПФК Литекс" - Ловеч" АД на "ПФК ЦСКА – София" ЕАД са направени по установения ред в националното законодателство и вътрешните актове на БФС", се казва в становището на футболния съюз.

Миналото лято Ганчев застана начело на ЦСКА във В група. След отказа новото дружество ФК ЦСКА да бъде признато за приемник на задлъжнялото ПФК ЦСКА АД той пристъпи към изпълнение на втория план.

Ганчев заедно с Юлиан Инджов и Христо Стоичков превърнаха "Чавдар" (Етрополе) във ПФК ЦСКА 1948 АД, което от своя страна придоби "Литекс", преименуван в "ПФК ЦСКА - София" ЕАД.

Успоредно с това екипите на Ганчев и Васил Божков внесоха оздравителни планове за ПФК ЦСКА АД. Предстои съдът да ги разгледа, а кредиторите да преценят дали да ги одобрят. В случай че никой не бъде гласуван, дружеството ще бъде обявено във фалит.

Има вариант, при който ПФК ЦСКА АД ще продължи да съществува и може да има отбор в аматьорските групи. От БФС обявиха, че до края на седмицата лицензионната комисия ще се произнесе за това кои отбори ще играят в Б група.

В момента задлъжнялото дружество има договор с министерството на спорта за ползване на "Българска армия" и базата в Панчарево.

 

#ЦСКА #футболен съюз #Панчарево #Българска армия #първа лига #футбол #лиценз #отбор

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »