Плевнелиев: Целта ни е да станем основна аутсорсинг дестинация

Плевнелиев: Целта ни е да станем основна аутсорсинг дестинация
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Над 1 млрд. евро годишно е стокообменът между България и Франция през последните десет години. За същия период той е нараснал с 61.2%, а френските инвестиции в България надхвърлят 1.3 млрд. евро.

Тези данни посочи президентът Росен Плевнелиев на среща с представители на френския бизнес, с която започна работното му посещение в Париж, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Френската република е стратегически търговско-икономически партньор и нашата страна отдава приоритетно значение на развитието на двустранните ни отношения, подчерта той. „Очаквам да видим все повече френски инвеститори у нас във все по-високотехнологични производства.

Считам, че нашият успех минава през това да изградим устойчиви и успешни икономически партньорства. Именно интеграцията – както политическа, така и икономическа – прави напредъка ни възможен“, заяви държавният глава. Според него в трудни за Европа моменти като този, когато вотът на референдума във Великобритания разклаща основите на ЕС, е още по-важно е да си напомняме, че успехите ни са общи, че от интеграцията и сътрудничеството печелим всички, а популизмът и национализмът ощетяват не само нас, но и следващите поколения.

#Росен Плевнелиев #аутсорсинг #дестинация

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"