Ансамбълът ни по художествена гимнастика с бронз и за Цвети Стоянова на европейското в Израел

Ансамбълът ни по художествена гимнастика с бронз и за Цвети Стоянова на европейското в Израел
БНР
A A+ A++ A

Българският ансамбъл по художествена гимнастика спечели медал в най-трудното си състезание до сега – европейското първенство по художествена гимнастика  в Холон (Израел). Момичетата на Ина Ананиева и на Даниела Велчева получиха бронз във финала два обръча и три чифта бухалки, като посветиха отличието на борещата се за живота си Цветелина Стоянова. По време на награждаването капитанът на тима Михаела Маевска вдигна високо лявата си ръка, в която показа медала предназначен за Цвети, осигурен от организаторите.

Ансамбълът в състоав ни в състав  Михаела Маевска, Християна Тодорова, Ренета Камберова, Цветелина Найденова и Любомира Казанова за пореден път показаха характер и воля, като изиграха отлично и двете композиции и  получиха оценки от 18.183 за съчетанието с обръчи и бухалки и 18.066 за това с ленти (където останаха на косъм от медал - четвърти), предаде БНР.

Шампион на ленти е ансамбълът на Беларус с  18.516 точки, а в класирането следват домакините от Израел с 18.400 точки и Испания с 18.133 точки. Титлата на обръчи и бухалки спечели Израел с 18.316 точки, а на второ място е Испания с 18.233 точки.

Фаворитът Русия, който спечели титлата в многобоя снощи, допусна грешки и в двете си съчетания и завърши на пето място на пет ленти със 17.933 точки и на осмо място на обръчи и бухалки с 15.991 точки.

Във финалите при девойките Йоана Николова зае две четвърти и две пети места. След много добра игра възпитаничката на треньорката Филипа Филипова се нареди четвърта на топка с 16.466 точки и четвърта на бухалки с 16.600 точки. На въже младата ни надежда е пета с оценка 16.200 точки, както и на обръч с 15.850 точки.

Победителка на топка и на бухалки е Полина Шматко (Русия) съответно със 17.100 точки и 17.200 точки. На въже триумфира Алина Ермолова (Русия) със 17.050 точки, а на обръч шампионка стана Мария Сергеева (Русия) с 16.900 точки.

#ансамбъл по художествена гимнастика

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"