Нетаняху пръснал половин милион долара за визита до Ню Йорк, фризурата му за 1600 долара вбеси израелците

Нетаняху пръснал половин милион долара за визита до Ню Йорк, фризурата му за 1600 долара вбеси израелците
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Израелският министър-председател Бенямин Нетаняху ядоса съгражданите си, след като стана ясно, че той и съпругата му Сара са похарчили $541 886 за посещението си в Ню Йорк за Общото събрание на ООН през миналата есен.

Информацията беше публикувана официално въпреки усилията на властите да не правят достояние баснословните харчове за сметка на данъкоплатците, посочва в. „Гардиън“.

Израелците бяха шокирани от цената, която включва хиляди долари за фризьорски и гримьорски услуги за Нетаняху. Още повече скандалът доля масло в огъня на социалното възмущение на фона на серията от разкрития за луксозния живот на лидера.

В разходите попадат специални грижи за фризурата на израелския премиер на стойност 1600 долара, или по над $300 на ден за коафьор. Гримът на лидера е струвал на държавната хазна $1750. В сумата не е посочен разходът за поддръжката на външния вид на госпожа премиершата.

Сред другите абсурдни разходи в Ню Йорк са включени $20 000 за премахване на мебели от хотелските стаи ($3500 за отстраняването им и $16 000 за съхранението на мебелите), доставките на в. „Йедиот Ахронот“ ($60,6), въпреки че онлайн версията на изданието е безплатна.

 

#Бенямин Нетаняху #посещение #САЩ #посещение #Ню Йорк #фризура #грим #онлайн

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »