Незаконен КПП оперира в местност Силистар

Незаконен КПП оперира в местност Силистар
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Импровизиран КПП се намира на пътя в защитена местност край плажа на Силистар, предаде bTV. Ако искаш да продължиш трябва да платиш пет лева, защото имотът бил частен.

Христо Тотев коментира, че преди ден не е имало бариера, а на следващия ден има. „Значи утре ако няма - работата не е наред."

Скандал и бой е имало преди година и тогава хората стигнаха от насилствено премахване на загражденията. Макар и без заграждения и огради, пари продължават да се събират.

До единствения път за плаж „Силистар” се минава покрай частни имоти. „По средата се влиза в частни земи, за които събират такса за паркиране. Но извън тези частни земи, може да се паркира абсолютно безплатно", обяснява Боян Монев, който е стопанин на плажа „Силистар”.

Ивилин Атанасов, управител на фирмата, която събира таксите, допълва, че зоната на частния имот е маркирана.

В района обаче има гора, природен парк и всичко наоколо е защитена местност. „Този имот специално се оказа, че не попада в защитена територия и съответно законът му позволява да прави такъв тип услуга", обяснява казуса кметът на община Царево Георги Лапчев.

От еко инспекцията са издали разрешение за временно паркиране на автомобили. „Не знам в случая дали са общински тези органи, които събират таксата или са просто действия на определени дерибеи, това не знам дали знаете, това е поляната на тъста на г-н Йордан Цонев”, смята Младен Василев.

Издаденото разрешение е за частен терен от 23 декара, а тук частните терени били повече. Имало и други искания за същата дейност.

#Силистар #плаж #местност #такси #бариера

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"