Над 50 души спипани с дрога зад волана

Над 50 души спипани с дрога зад волана
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

За последните месеци в София са заловени над 50 души, които се качили зад волана след употреба на дрога. Това съобщи инспектор Николай Крушарски от "Пътна полиция" пред БНР. 

Най-често това са млади хора, които предизвикват катастрофи. Освен това полицаите вече разполагат с модерни тестове, които веднага показват вида наркотик, който шофьорите са употребили.

"Наблюдават се водачи, които употребяват амфетамин, марихуана и хероин, като може би половината от тях се установяват с повече от един наркотик", заяви Крушарски.

Междувременно стана ясно, че новите водачи ще имат само 26 контролни точки през първите 24 месеца от вземането на книжка. След изтичане на срока те ще могат да получат и останалите, достигайки до 39.

Двама пияни шофьори едва не разтопиха дрегерите, след като издишаха в тях. Първият, който влязъл в криминалната хроника, е 40-годишен мъж от Силистра. Той се движел по улица "Седми септември", когато, около 21.50 ч., съвсем загубил ориентация се забил с колата си в разделителен остров между пътните платна. Пристигналите на място полицаи веднага му подали дрегера, който показал внушителните 3,09 промила алкохол.

4 часа по-късно неговия "подвиг" повторил друг шофьор, който се движел по улица „Добрич”. Алкохолната проба на 40-годишния мъж зад волана показала 3,16 промила, което се равнява на около 900 грама изпит твърд алкохол.

Комична ситуация между пияни се размина по чудо без жертви. 50-годишен шофьор, който пийнал преди да потегли, блъснал пиян пешеходец на улица "Димчо Стаев" в Стара Загора. От удара вървящият по асфалта получил травма на лицето, но бил прегледан от лекари и пуснат за домашно лечение. Установено било, че шофьорът е с 0,81 промила, а пешеходецът с цели 2 промила.

 

#шофьори #КАТ #дрога #дрегер #марихуана #хероин #книжка #алкохолна проба #амфетамин

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"