Стоичков: Не съм забравил, че съм тръгнал оттук. Този празник е за всички българи!

Стоичков: Не съм забравил, че съм тръгнал оттук. Този празник е за всички българи!
БГНЕС
A A+ A++ A

"Този празник е за всички българи, защото те го заслужават и аз не съм забравил, че съм тръгнал оттук", обяви звездата на българския футбол Христо Стоичков, преди юбилейния мач "50 години номер 8", предаде БГНЕС. На специална пресконференция Стоичков разкри някои от детайлите за утрешното шоу, а на срещата с медиите присъстваха още Хосе-Мари Бакеро, Даниеле Масаро, Иван Саморано и Пьотр Новак.

"Остават няколко часа до това събитие, което избрахме да бъде в България, защото аз не съм забравил откъде съм тръгнал. Избрахме една специална дата, каквато е 20 май. Тя ще остане специална за мен, за България и най-вече за дриймтийм на Барселона, спечелвайки първата Европейска шампионска титла през 92-ра година. Изключително съм щастлив и радостен, че днес има възможността да представя някои от бившите ми колеги, съотборници, с които сме играли в годините, противници, но останахме приятели извън терена. Подготвили сме нещо специално, хората ще бъдат изненадани. Този празник е за всички българи, защото те го заслужават и аз не съм забравил, че съм тръгнал оттук", сподели носителят на Златната топка.

Стоичков разкри, че се чувства в добра форма преди мача. "Аз винаги съм готов, дотам, доколкото сърцето ще издържи, мускулите ще издържат, но когато си по-умен, на терена знаеш как да се движиш, независимо, че сме в една такава възраст. Това няма да ни попречи да покажем на хората, какво сме научили в годините като футболисти. Щастлив съм, че ще бъда отново на терена с тези футболисти и ще дадем всичко от нас, за да покажем, че празникът не е само за нас, а за всички хора, които са на трибуните".

Той обяви имената и на треньорите на двата тима в двубоя на Националния стадион. "Отборът на Христо Стоичков има няколко треньора. Първи треньор, естествено, ще бъде моят първи треньор в Марица Пловдив Огнян Атанасов. Ще бъде Борислав Ангелов, Димитър Пенев и Христо Бонев. От другата страна - Боб Брадли, където завърших моята кариера в Чикаго Файър - един изключителен човек, когото много уважавам, затова лично съм го поканил и лично тази вечер пристига. И другият треньор най-вероятно ще бъде дон Хосе Мариа Бакеро, защото той си го заслужава".

"За мен беше щастие и удоволствие да играя в Барселона толкова млад, под ръководството на Йохан и дрийм тийм - Чарли Решак, Тони Бруинс, Анхел Вилда и всички, които бяха в съблекалнята. Той успя да извлече най-доброто от моите качества и това, което постигнах като футболист е благодарение на неговия труд и труда на моите съотборници, защото без тях аз едва ли щях да продължа да бъда толкова години в дрийм тийм и едва ли титлите, които ги спечелихме, можеха да се спечелят по такъв категоричен начин. Затова Йохан ще остане винаги в моето сърце, той ще остане човека, който най-много ми е помогнал, в годините, в които напуснах държавата", сподели Стоичков за легендата на холандския футбол Йохан Кройф, който почина по-рано тази година.

#Стоичков #треньори #Националния стадион

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"